Zájezd do Bolzana

Ve čtvrtek 4. dubna 2024 se několik členů naší Kolpingovy rodiny vypravilo na zájezd do KR Bolzano, Merano a Brixen v Jižním Tyrolsku, Itálie. První den jsme navštívili letovisko Merano. Našim průvodcem byl dlouholetý člen KR Südtirol Otto von Dellemann. Nejprve jsme si prošli letní a zimní promenádu,  kudy se procházela i císařovna Sissi a po vydatném obědě v Kolping Haus v Meranu jsme se přesunuli do Bolzana. Během prohlídky Kolping Haus v Bolzanu jsme se seznámili s činností KR Bolzano a poté vyrazili na prohlídku historického centra Bolzana.

V sobotu nás čekala návštěva městečka Brixen. Naším průvodcem v Kolping Haus Brixen byl Joachim Kerer. Seznámil nás s činností KR Brixen, prohlédli jsme si Kolping Haus Brixen, který především poskytuje ubytování studentům. Prošli jsme si malebné městečko Brixen a podívali se i na dům, kde bydlel náš krajan K. H. Borovský.

Zastupitelé Brixenu nás přivítali na překrásně zrekonstruované gotické radnici města, z jejíž střechy byl malebný výhled na město. Všechna setkání se členy KR v Jižním Tyrolsku byla velmi příjemná a vstřícná. Byla to pro nás a naši mládež velmi obohacující zkušenost, ze které budeme dlouho čerpat. Sešli se skvělí lidé a nálada byla výborná. 🙂 Už teď se těšíme na další zájezd s přáteli z KR!