Farní Tábor 2010 pro starší děti se tento rok uskutečnil v Dalešicích. Krásná příroda, a kol do kola obklopeni vodou z Dalešické přehrady.

taborJiž při příchodu k faře byly děti vtaženy do děje. Musely osvobodit obchodníka, který byl přivázán ke stromu indiány. Ocitli jsme se totiž na jejich území, a abychom se mohli usadit, bylo třeba si indiány nejprve usmířit. Pak jsme mohli v poklidu založit naše osady – Colorado, El Paso a San Francisco – a dokonce jsme pomohli znovu postavit i osadu indiánů. Odměnou jsme dostali indiánskou léčitelku Bílou holubici a vzácný pergamen po předcích. Říkalo se, že jen Vlk samotář dokáže pergamen přečíst, a proto jsme jej vyhledali, přivítali u nás, uctili jídlem a nechali přenocovat, a on nám poté pergamen ochotně přeložil.
Tak jsme se dozvěděli o velkém pokladu a o mapě rozdělené na dvě poloviny. První část mapy jsme našli snadno, druhou však měli všude přítomní bandité. Ti také toužili po zlatu. Po velké bitvě jsme však jejich polovinu mapy získali a druhého dne byl poklad náš.
Počasí nám přálo, tábor se vydařil. Zážitků si každý z nás odváží plno. Jsem velice rád, že se tábor uskutečnil i přes malý počet dětí.

Michael Kratochvíla