V Lažánkách se ,,bouřila Stínadla“!

Fotky z tábora

Nevěříte? Zeptejte se mladších dětí, které se zúčastnily ve dnech 12. – 20. Července farního tábora.

webA nebylo to jen tak! Koho by napadlo, že náš autobus přepadne za bílého dne skupinka ,,staromódně“ oblečených kluků se žlutými špendlíky na klopě a s varováním, že si nepřejí, abychom vstoupili do jejich území. A proč vlastně zabavili náš autobus i se zavazadly a nás nechaly uprostřed cesty napospas osudu? Na odpovědi na naše otázky jsme nemuseli dlouho čekat. Po příchodu na tábor za námi přišel jeden kluk z ,,Rychlých Šípů“. Jmenoval se Mirek Dušín. Vysvětlil nám, že náš tábor leží přesně na hraniční čáře Stínadel a nepřátelští Vontové nás v tuto chvíli mají v hrsti. A také to dávali viditelně znát. To ale netušili, že když spojíme svoje síly a Rychlé Šípy budou naší podporou, klan násilných Vontů přemůžeme. A tak se stalo. Výpady protivníků jsme bravurně odrážely, stávali jsme se někým, kterých se od té doby nebojácní Vontové začali bát. A dokonce jsme získali i bájného ježka v kleci. V předvečer našeho odjezdu pro nás kluci z Rychlých Šípů svolali mimořádnou schůzi. A vděkem nešetřili. Velkolepě nás obdarovali a popřáli do našich dalších dnů v dalekých krajích, abychom nezapomínali na  to, že s poctivostí a otevřeným srdíčkem nejdál dojdeme.

Veliké poděkování patří nenahraditelným kuchařkám Renči a Milči za jejich obdivuhodné kuchařské výkony, všem vedoucím za obrovské nasazení při práci s dětmi a v neposlední řadě všem dětem, bez kterých by farní tábor Lažánky 2010 nebyl.

Jan Brym, hlavní vedoucí