Indie je země plná paradoxů. Žijí tam vedle sebe nejbohatší lidé planety, ale také desetitisíce dětí, které bydlí přímo na ulici a žebrají o peníze, aby vůbec měly co jíst. Do takovéto šílené země se rozhodli vyrazit Karel a Maruška Dvořákovi z naší farnosti. Na rok, jako dobrovolníci.

indie

Zapadlé městečko Deodurga leží příbližně ve středu Indického poloostrova. Nachází se tam škola, do které chodí nejchudší děti z okolních vesnic. A právě tato škola se stane od září na rok bydlištěm našich dobrovolníků. Budou se tam starat o výuku angličtiny, pomáhat s doučováním a starat se dětem o volný čas.

Školu v Indii zřizují Salesiáni Dona Boska, což je organizace, která se věnuje vzdělávání a výchově mladých lidí. Různých salesiánských center mládeže a škol existuje po celém světě spousta; jedno takové centrum je například i v Brně Žabovřeskách.

V neděli 24. května přijela do Velké Bíteše Jana Švecová, která sama v Indii jako dobrovolnice jeden rok strávila. V kostele při mších krátce povyprěla, jak to v Indii vypadá a v čem dobrovolnictví spočívá. Představili se nám i Karel a Maruška Dvořákovi s prosbou o podporu jako modlitbou, tak finanční.

Pokud byste se chtěli o cestě dozvědět více, navštivte internetové stránky www.kdvorak.wz.cz/indie.